Bine aţi venit pe blogul meu personal. Voi scrie aici despre ceea ce mă doare sau mă bucură, despre ceea ce văd şi aud, despre ceea ce cred că poate să-i intereseze şi pe alţii. Nu promit că voi scrie în fiecare zi, dar mă voi strădui să vă dau veşti noi cât mai des. Pe curând!
4 comentarii:
Te salut cu multa stima si iti doresc succes, si eu o sá-ti scriu curind ce ne doare si ce ne bucura pe noi romini nascuti ortodoxe din otlaca pusta, si cine nu vrea sa nu ne ajuta sa fim romini.
Dragă Vuţa,
hm, facem şi blog? Felicitări! Mă voi strădui şi eu să mai contribui cu cîte ceva, să-mi mai spun părerea şi eu despe una şi alta...
Să ştii de exemplu că la cursurile de limbă română a Lectoratului Universităţii din Seghedin s-au înscris mai bine de 30, dintre care două treimi numai pentru că românii stau în vecini şi că le va prinde bine după terminarea universităţii cunoştinţele de limba română. Ei vor deveni economi, medici, etc.... Nu mai vorbesc despre faptul că ei toţi sunt unguri, de aici!
saluri, Petre
Acum am văzut la Ecranul nostru pe Internet montajul despre dansatorii din Altea. E o mare bucurie! Merită tot respectul. Aletenii sunt dansatori deosebiţi! Şi ce frumos se exprimă româneşte. Ce bine că Viorel Nistor a scos o monografie despre ei. Mulţumit arhivei Ecranului îi mai putem vedea pe Gheorghe Gal, pe Pavel Botaş, pe Gheorghe Turla. Felicitări şi pentru Ştefan Crâsta pentru reportajul actual. Programul poate fi urmărit pe Internet la www.mtv.hu, pe la mijlocul paginii, la "Vallasi, kisebbsegi- hatarontuli musorok" deschizând "Ecranul nostru". Vizionare plăcută.
Ştefan Frătean
Buna Eva,
Iti urez mult succes din Canada! Chiar ma gandeam sa te contactez pentru ceva, o ideie... Am fost plecat la o nunta in Windsor, Ontario si cei 60 de invitati au fost cam jumatate romani si restul maghiari, multi din zona Satu Mare. S-a dansat pe muzica de pe ambele limbi, insa lumea s-a simtit unita. Iata deci ca se poate convietui impreuna si trai foarte frumos. A fost deosebit.
Revenind la ideie, ma gandeam sa incercam sa popularizam genealogia genetica, pe baza de ADN, care acum se face si e la mare voga in Vest, dar nu numai. Deja sunt aproape 300 romani (sau din Romania) care s-au testat deja prin firma FTDNA din Houston, Texas. Eu am participat din ianuarie 2005 si acum am devenit administratorul proiectului genetic Romania, pentru ca am fost rugat sa-l coordonez, fiind roman si aproape atat de istoria cat si de limba romana. Avem deja patru membrii. Sunt peste 100.500 persoane testate pe glob. Pentru cei interesati, amanunte se pot gasi la
http://www.familytreedna.com/public/Romania/
Numai bine!
Dan Draghici, Ottawa, Canada
Trimiteți un comentariu